LES CARES DE LA MATERNITAT

27 jun

Las caras de la maternidad és un documental de la guionista Yolanda García Villaluenga que es va emetre a TVE2 el 16 de Desembre de 2012 on aborda des de diferents punts de vista la maternitat i la paternitat desmuntant vells mites i traient a la llum aspectes més ocults, com la depressió post part, les dificultats de concil.liació de la vida laboral i familiar i els canvis que es succeeixen amb l’arribada d’un nadó. En el documental s’entrevisten diferents parelles –heterosexuals i homosexuals- de diversos orígens socials i econòmics així com famílies monoparentals on una dona decideix tirar endavant l’aventura de la maternitat en solitari.

Les persones entrevistades ens expliquen les seves vivències més íntimes i reflexionen sobre la seva evolució des de l’embaràs fins a la organització per dur a terme la criança dels fills i filles, passant pel part i el post part.

El que cal destacar d’aquest treball és especialment la idea que al nord d’Europa un nen o nena són considerats un dret i deure de la comunitat a diferència del nostre país que es consideren transmissors de la cultura i futurs pagadors de pensions.

En el documental s’aborden les següents qüestions: amb el naixement d’un fill, augmenta en vuit vegades la possibilitat de conflicte entre els pares i un 67% de les parelles experimenta un descens de la satisfacció dels conjugues. L’arribada d’un fill/a és una prova de foc per a una parella. Darrera de la imatge idíl·lica de la maternitat, s’amaga un univers d’ombres i llums. Ens podem preguntar: és la maternitat aquella font de plenitud que ens han explicat? com afecta a la relació de parella? I la relació amb el treball?, per què se senten angoixades i culpables moltes mares? I els pares com ho viuen?

Comparteix:

No hi ha comentaris encara

Deixa un comentari

*