El treball en xarxa

27 feb

En una època  com la que estem vivint  no hi ha pràcticament cap sector que no estigui afectat per la crisis, excepte el  del  luxe, bressol de la desigualtat social.

La història ens indica que la condició humana ha fet que en moments de conflicte algunes persones pioneres hagin apostat per treballar conjuntament i en benefici de la comunitat. No obstant,  treballar en xarxa que és molt més que col·laborar amb altres organitzacions. Implica pensar, comunicar i actuar conjuntament, compartint objectius i recursos, unificant capacitats i esforços i posant en relació les accions.

Tal i com indica Marina Aguilar i Mañas a l’article digital a xarxanet.org el treball en xarxa no és pot quedar en una etiqueta que la institució o l’entitat s’atribueix. Es tracta d’un canvi de cultura organitzativa que facilita l’obertura de mires i la connexió d’aquestes amb la societat i l’entorn.  Aquesta metodologia de treball ja existent ens pot brindar la oportunitat de:

Aprofitar més els recursos econòmics i humans dels que disposem.

Desenvolupar projectes conjunts amb major abast i incidència.

Sovint, ens podem trobar en la duplicitat de recursos i serveis en el mateix territori. El treball en equip i les col·laboracions conjuntes haurien de ser una forma de treball habitual. Quant de talent humà, desaprofitat, que té a disposició la nostra societat!

Actualment podem veure a través dels mitjans de comunicació la quantitat de projectes i iniciatives noves que estan sorgint en el territori, reinventant, reformulant i aprofitant les sinèrgies del canvi. És doncs, un gran moment per fer una aposta per pensar més en sentit  comunitari i parar atenció a l’axioma “el tot és més que la suma de les parts”

 Natàlia Gomà Argilaga

info@connexiosocial.com

 

Comparteix:

No hi ha comentaris encara

Deixa un comentari

*