Dona i salut

31 mar

Dona i salut

 El Museu Marítim de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Dexeus acull del 8 de març a l’1 de setembre de 2013 una exposició anomenada Ser Dona. Avui.

“Ser Dona. Avui” és un homenatge a totes les dones a través d’un compendi de realitats exposades de viva veu per testimonis de dones reals. Una exposició on les dones reflexionen sobre els canvis socials i sobre com les noves possibilitats científico-mèdiques els obren noves oportunitats. S’aborda des de la perspectiva de la salut de la dona en un sentit ampli: presenta un recorregut pels canvis que es van produint en la vida de la dona, ofereix una visió contemporània de la posició social de la dona i explica l’assumpció per part de la dona dels nous reptes personals i els nous rols socials.

L’exposició compta amb tres grans àrees que dibuixen la realitat de la dona avui.

  1. Les etapes de la dona: Infància, Adolescència, Plenitud, Maternitat, Menopausa, Envelliment actiu).
  2. Mapa social on es convida a la reflexió sobre sexualitat, família, feina, educació, ser mare, accés a la informació, diversitat i malaltia.
  3. Ser  Dona. Avui. Un espai per al testimoni. Es recull testimonis de més de 50 dones on es reflexiona sobre els canvis socials i les noves oportunitats.

 És una exposició recomanada per alumnat a partir de 4rt d’ESO.

Per aquells professionals que vulguin ampliar amb una tutoria aspectes relacionats amb el cos de la dona es pot treballar amb el material anomenat Corbes gracioses on amb un afinat sentit de l’ humor i un punt de vista molt personal, la directora kiti Luostarinen expressa les seves idees sobre la convivència de les dones amb el seu cos. Es pot trobar aquest material a www.dracmagic.com i als fons de recursos de l’Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona.

 

Comparteix:

No hi ha comentaris encara

Deixa un comentari

*